Bryllup

Fana Kirke

Fana kirke er en flott steinkirke fra 1153 som hører til Fana menighetskontor. Den er lys og fin på innsiden, stor og majestetisk på utsiden. Dette er en av Bergens mest populære kirker for vielser, så her gjelder det å være tidlig ute for å sikre deres dato. Planlegger du bryllup, og har planer om å gifte deg i Fana kirke? Da er det bare til å lese videre hvis du vil ha noen tips til lokasjon for brudebildene 😊

Fana Kirke

fana kirke innvendig vielse bryllup brudepar brud brudgom
Bilder fra vielse i Fana Kirke

Fana Kulturpark

Rett over veien fra Fana Kirke finner vi Fana Kulturpark. Dette er en pent opparbeidet park med grusveier, elv, bro, foss, amfi og turstier. Med andre ord en fantastisk plass for brudebilder! Tid er noe man ikke har for mye av på bryllupsdagen, så fordelen ved vielse i Fana Kirke, så brudebilder i Fana Kulturpark er at man sparer seg for reisetiden det tar å dra til andre lokasjoner.

fana kirke kirkedør foss amfi kulturpark fanakulturpark brudepar brud brudgom
Bilder av brudepar tatt i Fana Kulturpark

Gamlehaugen

En annen populær lokasjon for brudebilder er Gamlehaugen, der tar det ca 15 min å kjøre til fra Fana Kirke. Skal man ha selskapslokale i sentrumsområdet så kjøre man forbi her uansett, da det ligger rett ved hovedinnfartsåren til Bergen når man kommer fra Fana området. Gamlehaugen er en stor park, der hovedhuset (ofte omtalt som "slottet") er kongebolig for Vestlandet. Christian Michelsen fikk hovedhuset bygget i 1900.  Sammenligner man Fana Kulturpark og Gamlehaugen har de mange lignende områder som gjør at man kan få litt samme type bilder. Det Gamlehaugen kan skilte med som Fana Kulturpark ikke har er "slottet", grusveien med trærne på begge sider og mulighet for å gå ned til sjøen, da Fjøsangerbukten omkranser deler av parken. Fana Kulturpark har derimot bro og en liten foss. Dette kan være lurt å ta i betraktning når dere skal velge lokasjon for brudebilder.

brud brudgom forlovere gamlehaugen bergen bryllup vielse
Bilder av brudepar på Gamlehaugen

Jeg har fotografert flere bryllup i Fana Kirke, og har vært mange ganger i både Fana Kulturpark og på Gamlehaugen. Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål, eller for å sjekke om jeg er ledig på deres dag.    

Alf Bringedal

Trykk her for mer informasjon om bryllupsfotografering.

Trykk her for kontaktinfo.

Trykk her for mer info om meg som fotograf.  

Trykk her for priser bryllupsfotografering.

Lokalisert

Sotra / Bergen / Norge

Bringedalfoto Alf Bringedal MVA 919699957