Bryllup

Spørsmål & Svar - Bryllupsfotografering

Her er en samling av spørsmål som ofte dukker opp i forbindelse med bryllupsfotografering.

Når bør man bestille fotograf for bryllup?

Husk å bestill kirke i god tid!

Fotografer er som med kirker og selskapslokaler, det er begrenset hvor mange brudepar de kan hjelpe og når de er opptatt en dato, så er de opptatt. Mange bestiller kirke, selskapslokale og fotograf ca 1-2 år i forveien.  Når man har funnet en fotograf man liker, bør man derfor bestille så tidlig som mulig. Datoer som er enkle å huske er ofte de første som blir fullbooket.

Vi liker egentlig ikke å bli tatt bilde av, har du noen tips?

Det er helt vanlig at man ikke liker å bli tatt bilde av, dette gjelder faktisk de aller fleste av oss. Helt fra vi er liten av blir vi (vrang)lært å smile så mye vi kan hver gang noen skal ta et bilde av oss. Alle må gjerne si CHEEESE samtidig og resultatet blir et smil ja, men et ganske falsk smil. Forresten prøvde du å CHEEEESE når du leste det? Prøv det 😉. Dette gjør at vi veldig ofte ender opp med familiebilder der vi har et falsk smil og dette igjen gjør at vi ikke liker bildet av oss selv. Et naturlig smil vil derimot kle absolutt alle bedre enn et falsk smil. Men det er veldig vanskelig å utføre et naturlig smil på kommando, dette er noe modeller og skuespillere bruker år på perfeksjonere.

Så en av løsningene for å få flotte og naturlige bilder av dere er at vi går for god stemning under fotograferingen. Dette skal ikke være en høytidlig seanse med strenge regler og poseringer.

Min jobb som fotograf er å få dere til å slappe av og kose dere. Vi har på forhånd blitt enig om lokasjon for brudebildene og jeg har planlagt og gjort meg noen tanker om hvilken typer bilder vi skal ta. Men ingenting er skrevet i stein og vi gjør det som føles riktig og naturlig der og da. Jeg har også noen tips på lur som vi går igjennom på planleggingsmøtet eller forlovelses/parfotograferingen, men det er ikke så mye dere trenger å tenke på, det er min jobb å sørge for at vi får fine bilder av dere!

Ønsker du mat ved middagsserveringen? (Heldagsfotografering)

Jeg setter stor pris på om jeg får mat ved middagsserveringen (jeg har ingen allergi), men det ikke noe forutsetning. Mange lurer også på om jeg ønsker å sitte ved bordet sammen med gjestene eller ikke. Jeg har gjort begge deler mange ganger, og må si at jeg foretrekker å sitte ved bordet sammen med de andre gjestene. En av fordelene er at jeg er mer tilstede der det skjer ting, enn om jeg oppholder meg i naborommet. Jeg har lett for å prate med nye mennesker og finner fort en god tone med de rundt meg. Dette gjør at gjestene deres ser mer på meg som en annen gjest enn en skummel fotograf, som igjen gjør at jeg kan ta mer naturlige bilder.

Hvis dere ønsker at jeg skal sitte ved bordet sammen med de andre gjestene, kan det være lurt å velge en plassering som både gir god sikt mot dere, og er enkel å komme seg ut i fra, siden jeg er ofte på beina for å ta bilder fra forskjellige vinkler og dekker taler med mer.  Hvis det ikke passer at jeg sitter ved bordet, går det også selvfølgelig helt fint og jeg tilpasser meg situasjonen.

Har du med backup kamera?

Ja, jeg bruker to profesjonelle kamera som begge bruker to minnekort. Dette gjør at hvert eneste bilde som blir tatt blir lagret på to plasser samtidig. Skulle et minnekort få en error, har vi fortsatt bildene på det andre kortet. For bryllupsfotografer er profesjonelt kamerautstyr ekstra viktig. Ikke bare fordi det gir bedre bilder, men kvaliteten og holdbarheten på profesjonelt kamerautstyr er også en ekstra trygghet i seg selv.

Tilbyr du album og fotoutskrift?

Ja, jeg samarbeider med Lundeby & Co som tilbyr produkter av profesjonell kvalitet. Se https://www.bringedalfoto.no/bildeprodukter for mer informasjon om bildeprodukter.

Er det mulig å få et møte med deg, før vi bestemmer oss?

Ja, ønsker dere å bli litt bedre kjent med meg, før dere bestemmer dere for noe, kan vi gjerne ha et uforpliktende møte. Der kan dere få svar på spørsmål og tips til deres bryllup 😊.

Hvor lang tid tar det før vi får bildene?

Allerede etter noen dager får dere litt av høydepunktene, slik at dere kan dele disse bildene med venner og familie. Resten av bildene kan ta inntil 6 uker, men de aller fleste bryllup er ferdig levert innen 4 uker.

Kan vi få se et helt galleri fra et bryllup?

Det er bare å ta kontakt så kan jeg sende dere login til et helt galleri (jeg har avklart med brudeparet at det er greit). Ettersom det er mange personlige bilder av venner, familie og barn fra et bryllup legger jeg ikke ut hele galleri på hjemmesiden min. Jeg legger derimot heller ut litt av høydepunktene, der hovedsakelig brudeparet er med. Her kan man se litt høydepunkter fra forskjellige bryllup:  https://www.bringedalfoto.no/bryllupsfotograf-bergen 

Hva om det regner på bryllupsdagen? 😮🌧

Om det ser ut som at det kan bli regn på bryllupsdagen deres, planlegger vi deretter. Jeg pleier alltid å ha en plan A for fint vær, og en plan B ved regnvær. Vi kan bruke broer, tak, store trær, paraply osv. for å skjerme oss fra regnet. Og som oftest er det litt opplett i mellom regnbygene, så da kan vi bruke tiden effektivt. Det positive med regnværsdager er at man ved overskyet himmel får et veldig mykt og fint lys, som er utrolig fint å fotografere i. Med tanke på fotograferingen er det bedre med overskyet og litt regn i luften, enn knall blå himmel og steikende sol.

Tar du oppdrag utenfor Bergen?

Ja, jeg tar gjerne oppdrag i hele Norge. Ta kontakt så kan jeg gi dere et personlig tilbud som inkluderer alt av reisekostnader. Ta kontakt: https://www.bringedalfoto.no/kontakt-info

Har du et spørsmål du ikke fant svar på her?

Ta kontakt med meg direkte på alf@bringedalfoto.no / Mob: 93033320 eller send en melding herfra: https://www.bringedalfoto.no/kontakt-info

Trykk her for mer informasjon om bryllupsfotografering.

Trykk her for mer informasjon om meg som fotograf.  

Trykk her for priser bryllupsfotografering.

Alf Bringedal

Fotograf - Bringedalfoto

Lokalisert

Sotra / Bergen / Norge

Bringedalfoto Alf Bringedal MVA 919699957